İnternet yalan üretme makinesi

egitimmanset1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Facebook’ta sahte hesapların üçte biri Rus ve İran kaynaklı çıktı. ABD senatörleri, Google, Facebook ve Twitter CEO’larını yanlış bilgilerin yayılmasında önemli rol oynamakla suçladı.

İnsanlar artık bilgiyi kitaptan değil internetten alıyor ve aldıkları bu bilgilerin çoğu yanlış. Amerikan The Hill’in 26 Mayıs tarihli haberine göre, Amerikan sosyal ağı Facebook’ta Rusya ve İran 2017’den beri sahte hesaplar, sayfalar ve içerikler üretmede lider durumda. Facebook yönetimi, Rusya ve İran’daki kullanıcıların, kullanıcıları yanlış yönlendiren yanlış sayfalar ve içerik oluşturma olasılıklarının diğerlerinden daha yüksek olduğunu iddia ediyor.

Facebook, dezenformasyona hızlı bir şekilde yanıt vermek için çok fazla çalışma yapıldığını kaydetti. ABD senatörleri de Google, Facebook ve Twitter CEO’larını şirketlerinin yanlış bilgilerin yayılmasında büyük bir rol oynadıkları için suçlamıştı. Suçlamaların ortasındaki şirket Facebook, dezenformasyonla mücadele edebilmek için medya endüstrisine en az 100 milyon dolar yatırım yapma ve bazı reklam türlerini yasaklama niyetini açıkladı.

Zuckerberg boş konuşuyor

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, aşılar hakkında sosyal ağının yalnızca güvenilir bilgiler yayınlamaya karar verdiğini açıkladı. Ancak bu güvenilirliğin derecesinin nasıl belirleneceğini belirtmedi.



Bu Yazıya Tepki Ver