Kanada’da terör kurbanı aile için anma töreni

1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kanada’nın London kentinde 6 Haziran gecesi gerçekleştirilen araçlı terör saldırısında hayatını kaybeden aynı aileden dört kişi için anma töreni düzenlendi.

Törene Kanada Başbakanı Justin Trudeau, siyasi parti liderleri, farklı dinlerin temsilcileri ve 15 binin üzerinde kişiden oluşan kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Anma törenine katılan Türkiye’nin Toronto Başkonsolosu Sinem Mingan, tören öncesi görüştüğü Başbakan Trudeau’ya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başsağlığı mesajını iletti.

Kur’an-ı Kerim okunması ile başlayan törende konuşan Başbakan Trudeau, olayın bir terör saldırısı olduğunu yineleyerek, “Üç neslin bir arada olduğu bir aile, hak etmedikleri bir şekilde hayata veda ettiler.

Tüm Kanada ile yanınızdayız. Bu ülkede İslamofobi gerçektir, ayrımcılık gerçektir. Tüm bunlara ve teröre karşı hep birlikte hayır demeliyiz” diye konuştu. Öte yandan terör saldırısında aynı aileden dört kişinin can verdiği nokta, taziye için gelenlerle adeta çiçek bahçesine dönüştü. Aileleri ile gelen çocukların da oyuncaklarını bıraktığı bölgede, bazı Kanadalıların birbirine sarılarak ağladıkları gözlendi.



Bu Yazıya Tepki Ver