Kılıçdaroğlu: Suç biliniyor, suçlu biliniyor, neden gizleniyor?

kılıçdaroğlu
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. ’10 bin dolar alan siyasetçi’ konusuna değinen Kılıçdaroğlu, “Şentop konuşmuyorsa acaba 10 bin dolar benzeri bir olay her ay ona da mı veriliyor?” diye sordu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin haftalık grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. 10 bin dolar alan siyasetçinin kim olduğunu soran Kılıçdaroğlu, “İçişleri Bakanı, TRT’de programa katılıyor. ‘Bir siyasetçiyi keklemişler’ diyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin İçişleri Bakanlığı koltuğunda oturan kişi söylüyor. Suçu biliyor, suçluyu da biliyor, devletin televizyonundan açıklıyor. Suçu gizlemiyor, suçluyu gizliyor. İçişleri Bakanı suçluyu neden gizliyor? Normalde suç olduğunu İçişleri Bakanı bilir. Şentop bu konuyu açıklamak zorundadır. TBMM’ye düşen bu kara gölgeyi kaldırmak zorundadır. Şentop konuşmuyorsa acaba 10 bin dolar benzeri bir olay her ay ona da mı veriliyor?” dedi.

TÜİK’E ‘YALAN’ TEPKİSİ

“TÜİK, en büyük yalanları söyleyen kurum” diyen Kılıçdaroğlu, “Sordum çiftçiye, ‘Türkiye yüzde 7 büyümüş’ diye, ‘sizin kuraklıktan haberiniz yok herhalde’ dedi. İşsizlere sorduk, ‘gelirleriniz arttı herhalde sizin’ diye. ‘Hangi büyümeden bahsediyorsunuz siz’ dedi” sözleriyle açıklanan verilere tepki gösterdi.

Bu Yazıya Tepki Ver