Lahey’e gidersek intihar ederiz

politikalahey
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Ege’de 12 millik kara suları için Lahey’e başvurmak ulusal intihardır… Bu gerçek, temel Uluslararası Hukuk bilgisine sahip olanlar tarafından bilinmesine rağmen, gizlenmekte.”

Yunanistan’da sağduyulu kanaat önderleri Türkiye’nin, Ege’deki 12 mil sorununda haklı olduğunu kabul ediyor. Gazeteci Zeza Zikou, Parapolitika’da “Miçotakis-Erdoğan görüşmesi sona erdi” başlıklı makalesinde Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la NATO zirvesinde yapacağı görüşmenin başarısızlığa mahkûm olduğunu yazdı.

TAMAMEN PARANOYAKLIK

Zeza Zikou, Türkiye ile Yunanistan arasındaki sorunları sıraladıktan sonra “Yunan vatandaşları karasularımız için (hava sahasını da içerecek) bir uzlaşmayı kabul etmeyeceklerdir. Ve günümüz Yunanistan’ının Lahey Mahkemesi’nde, Uluslararası Deniz Hukuku Mahkemesi’nde veya buna karşılık gelen davalarda hakkını bulacağına inanması tamamen paranoyaklıktır” ifadelerini kullandı.

ANLAŞMA MÜMKÜN DEĞİL

Zikou, yazısında “Büyük diplomatların da açıkladığı gibi, karasularının kapsamı tartışılmazsa, ikili bir uzlaşma bir yana, Lahey’e başvuru için ortak bir anlaşma bile yapılması mümkün değil. Ancak Ege’de 12 millik karasuları için Lahey’e başvurmak ulusal intihardır… Bu gerçek, temel Uluslararası Hukuk bilgisine sahip olanlar tarafından bilinmesine rağmen, gizlenmekte” diyerek gerçeği itiraf etti.



Bu Yazıya Tepki Ver