MİT’in başına Talha Köse atandı… Talha Köse kimdir?

milli-istihbarat-akademisi-baskanligi-na-talha-16726121_4093_m
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli İstihbarat Akademisi Başkanı İbrahim Kalın, dün hayata geçirildiği duyurulan Milli İstihbarat Akademisi’nin başına Talha Köse’yi atadı. Köse, “2024 yılı güz döneminde yüksek lisans ve doktora programlarımıza öğrenci almaya başlayacağız.” ifadelerini kullandı.

MİT BAŞKANI KALIN DUYURDU

MİT’in 97. kuruluş yıl dönümü, dün Kale Yerleşkesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla düzenlenen programla kutlandı. Törende konuşan MİT Başkanı İbrahim Kalın “Türkiye’nin istihbarat teorisi ve metodolojisi üzerine söz sahibi bir ülke olabilmesi amacıyla Milli İstihbarat Akademisinin kuruluşunu gerçekleştirdiğimizi ilan etmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum” dedi. Bugünse Akademi’nin başına Talha Köse’nin atandığı açıklandı.

 

 

TALHA KÖSE KİMDİR?



Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun olmasının ardından Sabancı Üniversitesi Uyuşmazlık Analizleri ve Çözümleri programından yüksek lisans derecesi alan, ABD’deki George Mason Üniversitesi Çatışma Analizi ve Çözümü Enstitüsünde doktorasını tamamlayan Köse, George Mason Üniversitesi, Maastricht Üniversitesi ve Marmara Üniversitesinde misafir öğretim üyesi olarak dersler verdi.

İstanbul Şehir Üniversitesi ile İbn Haldun Üniversitesi’nin kuruluş sürecinde görev alan, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanlıklarını yapar Köse, SETA’da Toplum Masası Direktörlüğü ve Brüksel Masası Direktörlüğü görevlerini yürüttü. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde görev alan Köse, uluslararası ilişkiler, çatışma çözümleri, barış inşası, Türk siyaseti, etnik ve mezhepsel kimlikler ve radikalleşme gibi konularda çalışmalar yürütüyor.

BAŞVURU ŞARTLARI BELİRLENDİ

Milli İstihbarat Akademisi bünyesindeki enstitülerde açılacak yüksek lisans ve doktora programlarına, üniversitelerin en az 4 yıllık örgün eğitim veren ilgili lisans programlarından mezun olan ve akademi şartlarını karşılayan herkes başvurabilecek. Bu programlarda eğitim gören öğrenciler, istihbarat, güvenlik, strateji, bölge çalışmaları, siber güvenlik ve kriptoloji, uydu-uzay sistemleri, yapay zeka ile veri analitiği ve benzeri alanlarda çalışmalar yürütebilecek.

Bu Yazıya Tepki Ver