Öğretmenler neden ev ödevi verir?

egitimmanset
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Öğretmenler ilk olarak ders saatinden en iyi şekilde yararlanmak için ödev veriyorlar. İkincisi, sınıfta öğretilenleri öğrenmelerine yardımcı olur. Üçüncüsü, öğrencilerin müfredatı ne kadar iyi anladıkları konusunda veri sağlar. Son olarak, öğrencilere hayat boyu çalışmalarını planlama becerisi kazandırır

Hiç ödev vermeyen ya da az ödev veren öğretmen sevilir. Çok ödev veren hayat boyu unutulmaz. Hiç merak ettiniz mi, öğretmenler neden ödev veriyor? Ev ödevi neden öğretmenler için vazgeçilmez bir araç? Bu sorulara cevap vermeden önce şunu belirtelim: Pedagoglar öğrencilerin asla akademik başarıları ile genel refahları arasında seçim yapmak zorunda bırakılmamaları gerektiğini söylüyor.

Eğitimciler Abby Freireich ile Brian Platzer, öğretmenlere tavsiyede bulunurken “Doğru miktarda ödevi neyin oluşturduğunu anlamak için, neyi başarmak gerektiği konusunda net olmalıyız. Ev ödevinin dört temel işlevi yerine getirmesi gerektiğine inanıyoruz” diyor. İki eğitimci, ödevlerin bu işlevlerini şöyle sıralıyor: İlk olarak, ders saatinden en iyi şekilde yararlanmak için ödev verilmelidir.

İkincisi, evde verilen ödevler, öğrencilerin sınıfta öğretilen materyali öğrenmelerine yardımcı olur. Üçüncüsü, bu ödevler, öğrencilerin müfredatı ne kadar iyi anladıkları konusunda öğretmenlere değerli veriler sağlayabilir. Son olarak, ev ödevi öğrencilerin çalışmalarını planlamak, organize etmek ve tamamlamak için gereken becerileri edinmelerine yardımcı olur.

Öğretmene limiti aştığı söylenmeli

Eğitimciler Abby Freireich ile Brian Platzer, birçok okulun öğrenciler değil de kendi iyilikleri için orantısız miktarlarda ödev verdiği kanaatinde. Çocuğunuzun öğretmenlerinden bazıları, muhtemelen öğrencilerinin ödevleri tamamlaması için gereken süreyi hafife alıyor. Bu yüzden öğretmenlerine gecelik limitleri aştığı mutlaka söylenmeli.



Bu Yazıya Tepki Ver