Polisten Denizli’de, Ali Babacan’ın konuşmasını engel: “Bu etkinliğe izin veremem”

Ali Babacan polis otobüs miting
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Denizli’de vatandaşlarla bir araya gelen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, kürsüye çıkarak konuşma yapmak isteyince polisler sadece stant izniniz var diye engel olmak istedi.

Denizli’de vatandaşlarla buluşan DEVA Partisi lideri Babacan, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde halka konuşma yapmak istedi. Kürsünün kurulmasından sonra Babacan’ın otobüsten inmesi beklenirken polislerle DEVA partililer arasında tartışma çıktı.

thumbnail
İlgili Haber
AK Partililerden Ali Babacan’a engelleme: Asansörü ve merdivenleri kapattılar, stüdyo katında slogan attılar

“Polis izin vermek istemedi”

Sözcü’nün haberine göre, sadece stant kurulup, aşure dağıtımı etkinliği yapılacağının beyan edildiğini ve iznin bu yönde alındığını söyleyen güvenlik güçleri, parti otobüsünün bölgeden çekilmesini ve programa uyulmasını istedi.

Bu sırada DEVA Partisi Seçim İşleri Başkanı İdris Şahin ile görevliler arasında izin tartışması yaşandı. Polisin alanın trafiğe kapalı olduğunu hatırlatması üzerine Şahin, “İşlemini yapın, cezasını kesin” diye karşılık verdi.

Polisin sadece stant izni alındığını hatırlatması üzerine ise, “Otobüs üzerinde miting yapmayacağız. Otobüs sadece burada duracak” yanıtını verdi.

“Hangi izinden bahsediyorsun”

Konuşma için bildirimde bulunulmadığını belirten polisler, alınan izni görmek istedi. Görevli polisler izni inceledikten sonra, “Sadece stant açmak için talebiniz var. Ben gerekli izin almadan bu etkinliğe izin veremem. Burası trafiğe kapalı bir alan. Komisyon kararıyla kapatılmış alan. Burayı izinsiz trafiğe açmıyoruz. Bunu defaten söyledim sizin il başkanınıza. Normal etkinliğiniz burada aşure hayrı ile ilgili stant kurmak, onla ilgili çalışma yapmanı lazım. Bundan başka bir etkinlik söz konusu değildi. Stant dışında bir izin almadıkları için itiraz ediyoruz” ifadelerini kullandı.



Şahin ise, “Hangi izinden bahsediyorsunuz. Biz size bildirim yükümlülüğümüzü yerine getirdik. Biz otobüsten konuşmayacağız. Biz burada normal etkinliğimizi yapacağız” diye konuştu.

Olay yerinde görevli polisler üstleri ile görüştükten sonra etkinliğin yapılmasında bir sakınca olmadığını belirterek izin verdi.

Bu Yazıya Tepki Ver