Rumlara imtiyaz sorunu çözmüyor

politikarum1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kıbrıs meselesinde çözümsüzlüğün nedeni olarak uluslararası toplumun adaletsiz yaklaşımını gösteren KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, “Tek yol iki devletli çözüm” dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ada’da sağlanacak muhtemel barışın iki devletli çözümden geçeceğini, böylece Doğu Akdeniz’de denge kurulacağını söyledi. Brüksel’de Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile yaptığı görüşmenin ardından basın toplantısı düzenleyen Tatar, “Brüksel’den memnuniyetle ayrılıyorum” dedi. Guterres’in AB Zirvesi nedeniyle Rum lider Nikos Anastasiadis ile görüşeceği için eşitlik olması açısından kendisi ile de görüştüğünü belirten Tartar, şöyle devam etti:

GUTERRES KABUL EDİYOR

“Kıbrıs meselesinin özünde bir bakıma uluslararası toplumun Kıbrıs Türk halkına karşı insafsızlığı ve ortaya koyduğu eşitsizlik vardır. O nedenle şu ana kadar çözüm bulunamamıştır. Bunu Guterres’e ilettim. Rum Yönetimi Kıbrıs sorununa çözüm bulunmadan AB’ye üye oldu. Rum lider AB Zirvesi’nde Ada’yı tek başına temsil ediyor. Bu kadar insafsızlık olabilir mi? Guterres benim sözlerime yanıt olarak, “Evet, haklısın ama o konuda benim yapacağım bir şey yok. Burada bir eşitsizlik var. O kararlar alınırken ben bu görevde değildim’ dedi.”

Bu Yazıya Tepki Ver