Köşe Yazarı

Dünya İşleri

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Başkanı Biden’ın Başkan seçilmesiyle başlayan paradigma değişimi tüm dünya gibi Türkiye’de çeşitli eko-politik değişimleri de beraberinde getiriyor. Bu bağlamda son olarak NATO’da Biden ve Erdoğan görüşmesi bu değişimin Türkiye tarafından sıcak karşılandığını gösteriyor. Dolayısıyla bu köşe bazen iç bazen dış gelişmeleri ele alacağız.

Bugün sizlerle uzun uzun bir konuyu enine-boyuna değerlendirmek yerine selam vermek istedim. Lübnan’daki ekonomik krizi, ABD’nin Miami şehrinde çöken binayı, Amerikaların Ruslara karşı düzenlediği askeri tatbikatı, Taliban’ın Türkiye tezlerini, İran ve Yunanistan’ı bir sonraki yazımızda değerlendiririz diye düşünüyorum…

Elbette yakın coğrafyamızdaki Suriye, Irak, Körfez, Balkanlar ve Kafkasya, Afrika ve Türk dış politikası bizim olmazsa olmazımız. Bu bağlamda pergelimizi Türkiye’yi merkez alarak olayları değerlendireceğimizden ve Türkiye odaklı bir perspektiften değerlendireceğimizden kuşkunuz olmasın… Elbette eleştiri ve hatalar olmazsa olmazımız..

Gazete Gerçek’te ‘Dünya İşleri’ ile sizlerle yeniden buluşmak çok güzel. Bu buluşmaya vesile olan Sevgili Ali Tarakçı’ya teşekkür ediyorum.