Yunanistan’ın ayranı yok içmeye

savunmayunan
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yunanistan, Türkiye ile gerilim yaşıyor. Bunu fırsat bilen ülkeler, Yunanistan’a yeni silahlar satıyor. Yunan ekonomisi çöküyor, AB kurtarıyor. Sonra gelsin yeni gerilim

Yunanistan’ın durduk yere Türkiye ile her fırsatta yeni bir gerilim çıkarmasının arkasında da silah lobisi yatıyor. Bu bir kısır döngü… Yunanistan, önce Türkiye ile gerilim çıkarmak için fırsat kolluyor. O sudan sebebi bulmak için de hiç zorlanmıyorlar. Bunu fırsat bilen ülkeler, Yunanistan’a yeni silahlar satıyor. Yunan ekonomisi çöküyor, AB kurtarıyor. Sonra gelsin Türkiye ile yeni gerilim ve aynı senaryonun tekrarı.

Örneğin daha yeni Yunanistan ile ABD arasında Deniz Kuvvetleri düzeyinde gelecekteki stratejik iş birliği konusunda kapsamlı bir toplantı yapıldı. Amerikan tarafı, Yunanistan’a firkateyn satmak istiyor. ABD yalnız değil. Fransa, Hollanda, Birleşik Krallık, İtalya, Almanya ve İspanya da Türkiye’ye karşı kullanması için Yunanistan’a gemi satma konusunda kapıda bekliyor.

Sam Amca’nın ortağı

Eski ABD Büyükelçisi Nicholas Burns, Yunanistan’ı Doğu Akdeniz’deki en önemli ABD askeri ortağı olarak nitelendirdi. Şimdiki büyükelçi Jeffrey Payat da diğer şeylerin yanı sıra, geçen yaz Yunan-Türk ilişkilerinde ne kadar tehlikeli olduğuna değindi.

 



 

Bu Yazıya Tepki Ver