İmamoğlu: “Bu kadar iftiracı bir insan, o koltukta nasıl durur?” | “‘Fatih Sultan Mehmet’in tablosunu niçin aldın?’ diye soruşturulmak benim için gurur vesilesi olur”

ekrem imamoğlu basın
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, gazetecilerin gündemle ilgili sorularını yanıtladı. Gündemdeki doğal gaz indirimi ve Soylu ile polemik sorularını yanıtlayan İmamoğlu, İBB’de işe alımlarla ilgili soru ile kendisine yönelik yeni soruşturmanın konusu olan Fatih Sultan Mehmet’in tablosu ile ilgili net açıklamalar yaptı.

thumbnail
İlgili Haber
Tarakcı sordu, İmamoğlu “Soylu” sorusunu yanıtladı: “Ben kendisini ilgili kişiye havale ettim. O da sayın Cumhurbaşkanı’dır”
thumbnail
İlgili Haber
İmamoğlu’ndan doğal gaz açıklaması: “Hükümetin bir katkısı yoktur. İGDAŞ’ın payının kesilmiş hali vardır”

İmamoğlu, “Bu polemik sürecinde bir isim çok fazla ön plana çıktı. İBB’de çalışan bir itfaiye erinin şehit yakını olduğu söylendi. 2014’te PKK dağ kadrosuna katılan bir isim olduğu söylendi. Siz bu polemikle ilgili ne düşünüyorsunuz?” sorusuna, “Ben bir kere başta şunu söyleyeyim: Bir şehit yakınına haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Gerekçesi ne? Bir; bir kere işe alınırken bir eleman, itfaiye eri, koşullar, süreçler işletildi ve o dönemde Anayasa Mahkemesi’nin aldığı karar gereği, adli sicil kaydı ve bununla ilgili soruşturma yapılamıyordu ve alındı. İddiaya bakar mısınız? ‘Dağa çıkmış bir terörist’ dediğiniz bir insan, elini kolunu sallaya sallaya İstanbul’da niye dolaşıyor o zaman? Ben size bir şey diyeyim mi? O kadar mazlumun ahı var ki. Bu kadar iftiracı bir insan, o koltukta nasıl durur? Yani bir şehit yakınına dahi bu haksızlığı, bu hukuksuzluğu yaptığını düşünüyorum. Dediğim gibi; madem ki dağa çıkmış bir terörist; tutuklayın. Alın götürün. Şimdi götürün. Böyle bir iftira olabilir mi? Bu dediğinize evinizdeki insanlar, çoluğunuz, çocuğunuz, eşiniz, aileniz inanmaz. Kendi evinde bir sandık koysun, oylama yapsın, ‘Yüzde 80 yalan konuşuyorsun’ çıkar. Öyle bir sonuç çıkar. Üzülüyorum. Şehit yakınına haksızlık yapıldığını düşünüyorum.” yanıtını verdi.

Bir başka gazetecinin “İBB’nin satın aldığı Fatih Sultan Mehmet tablosuyla ilgili, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği bir ön inceleme başlattı. Daha önce de incelemeler olmuştu. Ve bu ön inceleme başında, yine terör soruşturmasını yürüten müfettiş var. Ne söylemek istersiniz?” sorusuna yanıt veren İmamoğlu’nun cevabı net oldu: “‘Fatih Sultan Mehmet’in tablosunu niçin aldın’ diye soruşturulmak benim için gurur vesilesi olur

İşte İmamoğlu’nun Fatih Sultan Mehmet tablosuyla ilgili soruya cevabı:

“Bir kere Fatih Sultan Mehmet’in tablosunu ülkemize getirmekten, onur ve gurur duyuyoruz. Benim hayranlık duyduğum, geçmişimizin önemli yöneticilerinden, padişahlarından birisidir. Öyle bir eseri, ardından da Kanuni Sultan Süleyman’ın tablosunu getirdik. Bizim bu yaptığımız işi, Valilik üzerinden bir soruşturmayla, birinin şikayeti üzerine yapmışlardı. O zaman Valilik baktı ki bu işin arkası boş, ‘Soruşturmaya gerek yoktur’ kararı verdi. Ama kendisini ‘AK Parti militanı’ olarak tariflediğim Sayın müfettiş, öyle bir gaza geldi ki, kendisinin militanlık görevini daha üst seviyeye nasıl taşırım çabası içinde olduğunu görüyorum. Ama buradan söyleyeyim: Elbette AK Parti’nin teşkilat olarak genel merkezinde, İstanbul’da aklı başında yöneticileri var. Böylesi bir insanın, böylesi bir tutumun onlara dahi nasıl zarar vereceklerini görüyorum şimdiden ve uyarıyorum: ‘Fatih Sultan Mehmet’in tablosunu niçin aldın’ diye soruşturulmak benim için gurur vesilesi olur sadece milletimiz adına. Ama bu işin arkasını bırakmayacağım. Bu şahsi çıkarlarını, kendi kişisel kariyeri için yapamayacağı olmayan bir kişinin, müfettişlik yetkisini kullanarak hukuksuzluk zemini yaratmasından dolayı, elimden gelen bütün hukuki mücadeleyi hayatım var oldukça kendisiyle yapacağım, bugüne kadar yaptıklarından ve bundan sonra yapacaklarından ötürü. O kurumun çok namuslu müfettişleri var, biliyorum. Umarım bu tür insanlardan ayıklanır ve o kurumlar daha fazla zarar görmez.”



Bu Yazıya Tepki Ver