Köşe Yazarı

İmamoğlu sen bunu nasıl yaparsın?

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin hukuk konusundaki keyfilik durumunun nereden, nereye geldiğinin en somut göstergelerinden biri, Zaytung haber olarak okuyabileceğimiz bir olayın, karşımıza savcılar tarafından hazırlanmış bir dosya olarak çıkmasıdır.

Seçilmiş belediye başkanlarına ziyaret ve ellerini arkaya koyarak türbe ziyareti suçtur.  Gereken yapılır. Derhal bunu yapan cezalandırılacak…

Okuduğumuz haber bir Zaytung haberi değildi.

Türbe ziyaretinde ellerini arkasına bağlayarak gezdiği için İBB Başkanı İmamoğlu’na savcılar dosya hazırlamış. Dosya, gerekenin yapılması için İçişleri Bakanlığı’na gönderilmiş. Bakanlık dosyayı iade etmemiş ve gerekenin yapılması için işleme sokarak, İmamoğlu’nun ifadesini de istemiş.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Mayıs 2020’de İstanbul’un fethinin 567’nci yıl dönümü dolayısıyla Fatih Sultan Mehmet Türbesi’nde gerçekleşen anma törenine katılmıştı. İmamoğlu, aynı gün hem Fatih Sultan Mehmet’in, hem de eşi Gülbahar Hatun’un türbelerini ziyaret etmişti.

İşte o ziyarette, İmamoğlu’nun elleri arkasında yürüdüğü fotoğrafını, iktidar medyası ile troller, “İmamoğlu, Fatih Sultan Mehmet Türbesi’nde elleri arkada dolaştı” diyerek saygısızlık yaptığına yönelik haberler ve paylaşımlar yapmıştı.



****

Meğerse İstanbul Cumhuriyet Savcılığı bunun bir suç olduğuna karar vererek bir işlem başlatmış. Hazırladığı dosyayı da İçişleri Bakanlığı’na iletmiş. Dosyanın içerisine ek olarak, HDP’li belediye başkanlarını ziyaret etmesi, suçluyu övmesi ve anılan partiye destek vermesi de eklenmiş.

Tarihe bir not daha düşüldü. Aynen Zaytung haberi olabilecek bir olay gerçek oldu.

Görevde olan belediye başkanlarını ziyaret etmek suç.

Yetmez, Türbe yolunda ellerini arkana bağlayarak dolaşmak suç.

Birileri aklımızla alay ediyor.

****

İmamoğlu ifadesinde mutlaka şöyle diyecektir: “Türkiye Cumhuriyeti toprakları içerisinde seçilmiş belediye başkanlarını ziyaret ettim. İstanbul’un Fethi’nin 567. Yıldönümü Kutlama Programı kapsamında, Fatih Camii bahçesinde bulunan Fatih Sultan Mehmet Türbesi’ndeki anma törenine katıldım, Türbe ziyaretlerinde bulundum. Bir ara elimi arkaya koymuştum. Bunun bir saygısızlık olduğunu bilmiyordum. Ziyaretlerde, elleri arkadan bağlamanın suç olduğunu da bilmiyordum.

TCK’nın hangi maddesinde bunların suç olduğu yazıyor? Tarafıma yazılı olarak bilgi verilmesini istiyorum.”

****

Yazının devamını okumak için tıklayınız…