Köşe Yazarı

Görünmezlik İksiri İçen Cemaatin Siyasi Ayakları…

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fetullahçı Terör Örgütünün Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) dair 15 Temmuz 2016’dan bu yana yapılan operasyonlarda yaklaşık 511 bin kişinin gözaltına alındığı ve bunlardan 30 bin 821 kişinin ise tutuklandığı bilgisi verilmişti İçişleri Bakanlığı tarafından…

Ve yine bu dava kapsamında cemaatçi olduğu gerekçesi ile, 38 bin 578 kişi (31 bini emniyet, 4 bine yakını TSK ve aralarına da birkaç mülki amir) görevden alınmıştı.

Oysa ki tutuklanan ve görevden alınan polisler, askerler, öğretmenler, valiler ve kaymakamlar gökten zembille değil siyasetin cemaate teslim ettiği kurumlar sayesinde memur olmuştu. Yani bunlara bu imkanı sunan siyasiler şimdilerde cemaatçi değiliz diye ayak yapıyor olsa da artık toplumun bu ayaklara inanmadığı ortadaydı.

Çünkü toplumda artık biliyordu, zurnanın zort dediği deliğin sadece Bank Asya’da hesabı olanlar, Emniyet personelleri, Askeri personeller, inşaat firmaları, tekstilciler, mobilyacılar, koltukçular, marketçiler, bakkallar, belediye çalışanları vb. menfaat ve çıkarı için Cemaatçi olanlardan oluşmadığını.

Kaldı ki Cemaatçi gerekçesi ile 511 bin kişiyi tespit eden İçişleri ve Adalet Bakanlığıydı. Aynı bakanlık çalışanlarının, cemaatin siyasi ayağının adresinin belli olmasına rağmen, bu siyasi partiden tek bir kişiyi bile soruşturmaması çok ilginçti.

Yani; Fetö için ağlayan, fetönün dizi dibinde fotoğraf çektiren, Türkçe olimpiyatlarında fetönün sunuculuğunu yapan ve fetö için düzenlendiğini iddia ettiğimiz kutlu doğum haftalarında dualar okutanlar dururken İçişleri ve Adalet Bakanlığı’nın İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener ve CHP liderine cemaatçi yaftası yapıştırması çok komikti.



Ve keşke cemaatçi olduğu ileri sürülen iktidar partisi üyeleri de Sayın Meral Akşener kadar yürekli ve cesaretli olup haklarında ki FETÖ suçlaması ile ilgili, ifadelerinin alınması için Cumhuriyet Savcılıklarına başvuru yapabilseydiler…
Örneğin; Maliye Bakanı.

Ama yapamazlar!

Çünkü cemaatin siyasi ayağına mensup kişiler görünmezlik iksiri içerken, ülkem savcı ve hakimlerinin bazıları da görmezlik iksiri içmişti!

Toplum mu?

Toplumun beli kesimi 2002 yılından beri zaten uyuyordu.!