Köşe Yazarı

Vatansever Suriyeliler ve Suriyeli Seviciler

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milyon tane Suriyeliyi ülkemize yalan dolanla sokanların gerekçeli açıklaması, “Suriye’de savaş var ve Esad masum insanları acımasızca öldürüyordu..!
olmuştu.

Peki denildiği üzere Suriye’de savaş çıkartan gerçekten zalim Esad mıydı, yoksa aynı taktikle Mısır, Lübnan, Libya ve Irak’ı ele geçiren emperyalist güçler miydi?

Bence emperyalistlerdi.

Çünkü amaçları Esad’ın da Kaddafi ve Saddam modeli halkının eline teslim edilerek linç edilmesini sağlamaktı. Ve bunu yapacak olan da emperyalistlere uşaklık yapma meraklısı olan taşeron “IŞID ve PYD” den başkası değildi.

Ki bunun tam aksi yani Suriye’de savaşı çıkaran, halkını katleden ve denildiği üzere zalim olan Esad olsaydı dün savaş bahanesiyle arkasına bakmadan vatanını terk edip kaçanların bugün o aynı Suriye’ye korkmadan elini kolunu sallaya sallaya zalim Esad’ın (kucağına) Suriye’ye bayram tatili için gitmesi mümkün olmazdı.

Elbette yapılan zulümlere, masum insanların katledilmesi sessiz kalmak vicdanımızı rahatsız edecekti. Lakin o insanlığı ülkemizde görmeyi hak eden o kadar çok insanımız vardı ki.



Mesela; yırtık ayakkabısı su geçirmesin ayağı ıslanmasın diye ayağına poşet geçiren çocuklarımız, çöpten yemek toplayan insanımız, Üniversite bitirip geleceğe güvenle bakamayan gençlerimiz, sofrasına ayda 5 kilo değil 1 kilo bile et alamayanlarımız ve en önemlisi yoksulluk sınırında yaşayan 16 milyon insanımız gibi…

Ama siyaseti dine uydurmakta üstüne olmayanların “Yaratılanı severiz yaratandan ötürü” ve “Düşene el uzatmak Müslümanlığın görevidir” gibi sözleriyle 81 milyon Türk halkı zorla 3,5 milyon Suriyeliye bakmak zorunda bırakılmıştı.

Gelinen bu süreçte Türkiye’nin izlediği politika yani Esad’ı Esed yapan zihniyet bile emperyalistlerle aynı safta yer alırken Suriye’nin, Libya Esad’ın da Kaddafi modeli olması çabaları sonuç vermemişti. Eğer ki bugün Suriye istila edilip Esad yıkılsaydı sıranın Türkiye’ye geleceğini sokaktaki 7 yaşında ki çocuk bile idrak ederken birilerinin Suriye’nin yıkılmasına destek olması çok ilginçti.

Bence bu saatten sonra Esad’ı zalim görmek yerine İsrail’in hain planlarını suya düşüren ve Türkiye’yi cenderenin içine sürüklemekten bir nebze olsun kurtaran Esad’ın ABD ve İsrail’in yanı sıra dünyaya karşı vermiş olduğu mücadeleyi görmek gerekirdi. Eğer ki dün Suriye düşmüş olsaydı bugün Türkiye’nin de abluka altına alınması kaçınılmaz olurdu.

Saygılarımla.